- Aukioloajat Venäjällä, erityisesti suurissa kaupungeissa kuten Moskovassa ja Pietarissa, ovat laajat ja jatkuvat koko päivän monissa paikoissa. Lounaat ovat yleensä klo 12:00-16:00. Illalliset alkavat klo 19:00, yleisemmin ja ehkä jo täynnä klo 20:00, vaikka ne voivat kestää klo 23:00 asti.
- Tarjottu palvelu on yleensä hyvää. Voit kuitenkin löytää menuja vain venäjäksi ja henkilökuntaa, jolla on perustaidot englanniksi.
- Jos puhumme tipistä, on normaalia jättää summa 5-10% välillä, jos kohtelu ja palvelu ansaitsevat sen, erityisesti laadukkaissa ravintoloissa. Normaali ja laillinen maksu on ruplilla, joko kortilla tai käteisellä.
- Sen lisäksi, että kokeilet venäläisen keittiön ravintoloita, suosittelen lämpimästi kokeilemaan entisten Neuvostotasavaltojen, kuten uzbekistanilaisen tai georgialaisen, tekstuureja ja makuja.
- Ylellisimmissä ravintoloissa on suositeltavaa varata etukäteen. Monet näistä ravintoloista sallivat varauksen tekemisen verkkosivustonsa kautta englanniksi, tai myös puhelimitse englanniksi, tai voit pyytää hotellisi vastaanotosta soittamaan varauksen tekemiseksi.
- Teremok. Sen menu perustuu blinien maailmaan, täytettynä monin eri tavoin, jopa kaviaarilla. Voit myös kokeilla pelmeniä, Olivier-salaattia, keittoja tai perinteisiä juomia, kuten kvassia. Tämä ketju on laajalle levinnyt Moskovassa ja Pietarissa.
- Kroshka Kartoshka. Sen nimi tarkoittaisi jotain sellaista kuin ”Pieni peruna” ja kaikki sen ruokatarjonta pyörii perunan ympärillä, joka on Venäjän toiseksi tärkein tuote (leivän jälkeen). He tarjoilevat suuria perunoita kaikilla mahdollisilla tavoilla (foliolla paistettuna, voin tai juuston, yrttien, lihan tai sienten kanssa). Mutta he tarjoavat myös muita venäläisiä ruokia, kuten pelmeniä, varenikeja (juustotäytteisiä piirakoita) tai Olivier-salaattia. Se on hyvin levinnyt Moskovassa ja Pietarissa.
- Venäläinen ruokahalu. Toinen venäläinen pikaruokaketju, jonka menu sisältää vähän kaikkea: keittoja, välipaloja, hampurilaisia, pastaa jne. On parasta vierailla heidän verkkosivustollaan saadaksesi käsityksen siitä, mitä löydät.
- Cheburechnaya URSS. Jos olet entisen Neuvostoliiton nostalgikko, tämä on sinun pikaruokaketjusi. Tällä hetkellä sillä on vain 5 myymälää Moskovassa.
- Selfie. Tämän modernin signatuurikeittiön ravintolan menu perustuu paikallisiin tuotteisiin: Kurskin porsas, Murmanskin ruijanpallas, Brjanskin naudanliha, Tverin parsa, Krimin tryffeli jne. Selfien menu sisältää tuotteita 15 Venäjän alueelta sekä muista maista.
- Savva. Lähellä Punainen tori, legendaarisen Metropol-hotellin tiloissa ja hieman vanhanaikaisella sisustuksella. Se on tällä hetkellä suljettu kunnostustöiden vuoksi. Erityisesti korostetaan uunissa paistettua rapua parsan kanssa. Ravintola on nimetty hotellin perustajan, Savva Mamontovin, mukaan, joka oli filantrooppi ja monien ideoiden tekijä, jotka muuttivat Moskovan ilmettä 1900-luvun alussa.
- OVO by Carlo Cracco. Tämä italialainen ravintola sijaitsee arvostetun Lotte-hotellin toisessa kerroksessa.
- Semifreddo. Laaja valikoima italialaisia ruokia. Ei kaukana Gorkin puistosta.
- Björn. Skandinaavinen keittiö.
- Chesnaya kuhnya
- Voit syödä edullisesti yhdessä itsepalveluravintoloista, kuten Stolovaya No 57 tai Cafe Festivalnoye, jotka sijaitsevat ostoskeskuksen kolmannessa kerroksessa.
- Hemmottele itseäsi syömällä Beluga Caviar Barissa, joka on erikoistunut kaviaariin ja vodkaan, mutta jossa voit kokeilla hienoja venäläisiä ruokia. Se sijaitsee pohjakerroksessa. Turistit unelmoivat pääsevänsä tänne kokeilemaan kaviaaria ja venäläistä vodkaa (15 grammaa lohikaviaaria ja vodkashotti voivat maksaa noin 600 ruplaa)
- Välimuotoinen vaihtoehto edellä mainittujen välillä on Bosco Fresh Bar, GUM:n pohjakerroksessa ja terassilla Punaisen torin vieressä (italialainen ja venäläinen keittiö)
- Gourmet-venäläinen keittiö. Kävelemällä noin 20 minuuttia Punaiselta torilta sinulla on LavkaLavka Farm-to-table -ravintola (Petrovka Ulitsa, 21). Muutaman metrin päässä Kremlistä (Mokhovaya, 15/1 Hotel National) sinulla on Grand Cafe Dr. Zhivago.
- Moldovalainen keittiö. Kokeillaksesi moldovalaista keittiötä, sinun on mentävä Moldova-ravintolaan, 15 minuutin kävelymatkan päässä Punaiselta torilta. Se on piilossa oleva paikka käytävässä (Rozhdestvenka St, House 7 metroasema Kuznetsky most). Erittäin suositeltavaa.
- Grilli. Kävelemällä myös 20 minuuttia sinulla on Bryanskiy Byk (Bldg. 1 Bolshaya Lubyanka St. 24/15). Erinomaista grillattua lihaa.
- Stolovaya nº 1. Edullisin vaihtoehto. Lähellä Eremitaašia ja Iisakin kirkkoa. Nevski Prospekt 13/19. Useita venäläisen, keskieurooppalaisen ja itämaisen keittiön itsepalveluravintoloita, kanttiinityyppisiä buffetteja. Suosittu niin venäläisten kuin turistien keskuudessa. Saat hyvän aterian 300–800 ruplalla. Tämän tyyppisiä paikkoja löytyy kaupungista paljon. Itse asiassa stolovaya tarkoittaa venäjäksi “ruokasalia”.
- Market Place. Modernimpi sisustus kuin edellisessä. Hyvin monipuolinen kansainvälinen keittiö. Suositeltava erityisesti lounaalle.
- Amo Cucinare. Loistava vaihtoehto, jos tekee mieli italialaista ruokaa. Hyvin lähellä Verikirkkoa. 1 000–1 500 ruplaa, mahdollisesti yli senkin.
- Teplo. Hyvä paikka, jos matkustat lasten kanssa, sillä siellä on heille leikkipaikkoja. Monipuolinen venäläinen keittiö. Edullinen lounasmenu, mutta á la carte -tilaukset nostavat hintaa. Lähellä Iisakin kirkkoa.
- Tandoor. Intialainen keittiö ja sisustus. Samalla alueella kuin edellinen.
- Erivan. Armenialaista ja kaukasialaista ruokaa. Fontanka-joen rannalla, lähellä Lomonosovin siltaa.
- Pelmenia. Kodikas paikka maistaa venäläisiä erikoisuuksia kuten pelmeniä tai varenykyä. Samalla alueella kuin edellinen.
- Yat Restaurant. Pieni ja viihtyisä paikka, jossa tarjoillaan kotitekoista venäläistä ja eurooppalaista ruokaa. Hyvä á la carte -ruoka, mutta myös turistiryhmille menu alle 1 500 ruplaa. Viikonloppuisin elävää musiikkia. Hyvin keskeinen sijainti, lähellä Eremitaašia.
- Mansarda Restaurant (Ginza-ryhmän ravintola). Italialaista, venäläistä ja itämaista keittiötä. Sijaitsee Iisakin kirkon läheisyydessä.
- Stroganoff Steak House. Venäläistä, eurooppalaista ja amerikkalaista ruokaa. Suuri ja hyvin hoidettu pihviravintola. Iisakin kirkon alueella.
- Fiolet. Aasialaista, eurooppalaista ja japanilaista ruokaa. Fontanka-rannassa, Lomonosovin sillan vieressä.
- Public Café. Yksi TripAdvisorin parhaiten arvioiduista ravintoloista, erinomainen hinta-laatusuhde.
- Khacho and Puri Restaurant. Georgialaista ja eurooppalaista ruokaa. Mukava tunnelma. Ligovski Prospekt 29 (toinen ravintola sijaitsee kauempana). Lähellä Leningradin sankaripuolustajien obeliskia.
- Mamalyga. Pääosin kaukasialaista ja georgialaista ruokaa. Kolme toimipistettä, keskeisin Kazanin katedraalin lähellä.
- Percorso. Ylellisiä italialaisia erikoisuuksia. Four Seasons Hotel Lion Palacen pohjakerroksessa. Hyvin lähellä Iisakin kirkkoa.
- Bellevue. Ylellinen ravintola Kempinski-hotellin yhdeksännessä kerroksessa. Upeat näkymät.
Tässä artikkelissa kerron, mitä voit syödä Venäjällä, mitkä ovat perinteisimmät ja tyypillisimmät ruokalajit sekä juomat, jotka niitä täydentävät. En kuitenkaan kerro vain venäläisestä keittiöstä, vaan myös ravintoloista, joissa voit kokeilla sitä, aina paikallisista pikaruokaketjuista kansainvälisesti tunnettuihin venäläisiin huippuravintoloihin.

1. VENÄLÄINEN KEITTIÖ: keittiöiden sekoitus, jota on vaikea määritellä
Venäläisellä keittiöllä ei ole kansainvälistä mainetta, kuten muilla keittiöillä, mutta totuus on, että Venäjällä on pitkä ja rikas kulinaarinen historia, johon on vaikuttanut monien muiden venäläisten alueiden, entisten Neuvostotasavaltojen tai ranskalaisen keittiön vaikutteet.
Tästä huolimatta Moskova ja Pietari kokevat gastronomisen tarjontansa gourmet-modernisoinnin. Yhä useammat huippuravintolat saavat kansainvälistä tunnustusta, ja tämä houkuttelee matkailijoita, jotka haluavat kokeilla tavanomaisesta poikkeavaa ateriaa, ja totuus on, että monet ruokailijat palaavat kotiin yllättyneinä ja erittäin tyytyväisinä.
Kun matkustan vieraaseen maahan, yksi ensimmäisistä asioista, jotka haluan tietää, on mikä on paikan tyypillinen ruoka ja juoma, mitkä ovat aukioloajat, mikä on tavallinen tippi tai mitkä ovat suosituimmat paikalliset tuotteet ja tavat lounasaikaan. Haluan myös tietää, millaisia ravintoloita löydän, sekä venäläisiä pikaruokaketjuja että keskitason ja huippuluokan ravintoloita.
Tässä artikkelissa kerron kaikista näistä asioista sovellettuna venäläiseen gastronomiaan.
2. Venäläiset TAVAT lounasaikaan
2.1. Mitä aterioita venäläiset valmistavat?
Venäläiset aloittavat päivän aamiaisella, jota kutsutaan zavtrak, ja se voi sisältää kashaa (eräänlainen maitopuuro ja riisi- tai vehnämannepuuro) tai leipää voin kanssa. Jotkut syövät myös vahvemman aamiaisen, joka sisältää makkaroita, munia, leipää jne.
Toinen ateria on obied, joka nautitaan keskipäivällä (noin klo 13:00 tai myöhemmin) ja on päivän pääateria, joka sisältää alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan.
Päivän viimeinen ateria nautitaan klo 19:00 alkaen, sitä kutsutaan uzhin ja sitä pidetään eräänlaisena illallisena, joka ei yleensä sisällä keittoa tai jälkiruokaa.
Suurin osa ruokalajeista tarjoillaan ruisleivän kanssa. He pitävät kovasti smetanasta, jota kutsutaan smetana, ja se on läsnä monissa ruokalajeissa. Alkuruokana on lähes aina keitto ja jälkiruoaksi he juovat mielellään mustaa teetä sitruunan kanssa (jota he juovat kaikkina aikoina) yhdessä makeisten kanssa.
He käyttävät myös paljon tvorogia, maitotuotetta, joka on valmistettu vatkatusta juustosta, kermainen ja valkoinen koostumukseltaan, ja se on valmistettu lehmänmaidosta.
Entä venäläinen kaviaari? On olemassa punainen (lohi) ja musta (beluga, sampi tai sevruga). Jälkimmäisestä paras ja kallein on belugan kaviaari, ja sitä löytyy vain hienoista ravintoloista tai joistakin kaupoista.
Kotona on tavallista syödä punaista kaviaaria, joka on edullisempaa. Venäläisissä kodeissa se nautitaan valkoisen leipäviipaleen ja voin päällä. Se esiintyy myös monissa ruokalajeissa, kuten blinissä (samanlainen kuin kreppi). Musta kaviaari puolestaan on varattu erityisiin tilaisuuksiin (joulu, erityiset juhlat jne.)

2.2. Venäläiset ruokakierrokset
Jos haluat syventyä täysin gastronomiaan, jotkut toimistot järjestävät gastronomisia kierroksia, jotta voit tutustua paremmin venäläiseen keittiöön ja paikallisiin tuotteisiin.
Esimerkiksi Moskova järjestää gastronomisen kierroksen, jossa maistellaan tyypillisiä venäläisiä ruokia vierailemalla kolmessa ravintolassa. Järjestetään myös gastronominen kierros, jossa kokeillaan tyypillisiä venäläisiä tuotteita paikallisilla markkinoilla, kuten Danilovskin markkinat tai kierros nauttimaan tyypillisistä venäläisistä juomista: venäläinen vodka, venäläinen käsityöolut tai Nastoika.
Toinen vaihtoehto on nauttia perinteinen venäläinen ateria keskeisessä moskovalaisessa luostarissa tai jopa osallistua ruoanlaittokursseille paikallisen perheen kanssa.
Lyhyesti sanottuna, mahdollisuudet ovat moninaiset. Valitse se, joka parhaiten sopii makuusi.

3. TYYPILLISET venäläisen gastronomian RUOKALAJIT
3.1. Alkuruoat: Borssista venäläiseen salaattiin
Keitot
Venäläisten hyvin erikoinen ja tunnusomainen piirre on, että he syövät keittoa ympäri vuoden. Se on lähes aina ensimmäinen ruokalaji tai alkuruoka ennen ateriaa.
Keitot ovat runsaita ja kaloripitoisia, jotta ne torjuvat talven kylmyyttä. Yksi tunnetuimmista on Shchi, joka on valmistettu perunasta, kaalista ja lihasta. Myös Borssikeitto on suosittu, joka on tyypillinen myös Ukrainassa, mutta hyvin suosittu Venäjällä, ja siinä on vihanneksia ja punajuurta, jotka antavat sille erittäin intensiivisen punaisen värin.
On myös kevyempiä keittoja, kuten Solyanka tai Ukha (kalakeitto). Mutta on myös kylmiä keittoja, kuten Okroshka, jossa on vihanneksia, perunoita ja Kvasia.

Venäläinen ruoka
Salaatit voivat myös avata aterian. Venäläistä salaattia kutsutaan Olivier-salaatiksi. Sen nimi tulee ranskalaisperäiseltä kokilta, joka teki siitä suositun. Se on lähes aina osa uudenvuodenaaton menuuta.
On myös toinen hyvin suosittu salaatti nimeltä “Silli turkin alla”, joka on valmistettu sillistä, joka on peitetty perunoilla, punajuurilla, porkkanoilla, munilla ja majoneesilla.

3.2. Pääruoat: Stroganoffista bliniin
Lihat
Stroganoff on yksi venäläisen keittiön tyypillisimmistä ruokalajeista, ja sitä löytyy lähes jokaisesta ravintolasta. Se on liharuoka, jossa on kuutioitua naudanlihaa, mukana sieniä, sipulia ja smetanakastiketta, tarjoiltuna riisin tai pastan kanssa.

Shashlik on grillivarrasruoka, joka on erittäin suosittu Venäjällä, Kaukasiassa ja Keski-Aasiassa. Sen nimi vaihtelee maittain: Mtsvadi Georgiassa, Khorovats Armeniassa ja Khebab Azerbaidžanissa.
Venäläiset pitävät kovasti näiden vartaiden valmistamisesta ulkona grillissä puistoissa, kun sää on hyvä.
Venäjällä on myös hyvin yleistä ruokia, joissa on pihvejä ja erilaisia täytettyjä lihoja.

Kalalajit
Kalan osalta venäläiset syövät pääasiassa lohta, taimenta, silliä ja turskaa. Näiden ruokien lisukkeena on yleensä perunoita (keitettyjä, paistettuja tai muusina). Myös joskus lisätään smetanaa.

He syövät myös Koryushkaa, pieniä kaloja, jotka ovat tyypillisiä Pohjois-Euroopan merille ja jokien suistoille, kuten Neva. Ne syödään paistettuina, kevyesti leivitettyinä ja kastikkeiden kanssa. Se on tyypillinen ja välttämätön ruokalaji Pietarissa.

Pastat ja piirakat
Tämän tyyppiset ruokalajit ovat yleensä lasten ja aikuisten suosikkeja. Ensinnäkin korostaisin Pelmeniä, jotka ovat samanlaisia kuin raviolit ja täytettyjä lihalla (joko vasikan-, sian- tai lampaanliha). Ne tarjoillaan smetanan tai voin kanssa. Venäläisten ravintoloiden englanninkielisissä menuissa saatat löytää ne nimellä Dumplings.
Toinen versio Pelmenistä ovat Varenyky, jotka ovat suurempia ja sisältävät muita täytteitä: vihanneksia, kaalia, perunoita tai sieniä. Ne sopivat minkä tahansa kastikkeen kanssa; voit jopa tehdä makeita kirsikkatäytteellä.

Golubtsy, tai kaalirullat, jotka on täytetty erilaisilla tuotteilla, ovat myös hyvin yleisiä ravintolamenuissa.

Myös huomionarvoisia ovat piirakat, kuten pirozhki, pirogi tai kulebiaka. Ne voivat olla täytettyjä kaalilla, lihalla, kalalla tai perunoilla, mutta ne voivat olla myös makeita (hillo, omena tai luumut). Ne ovat usein välipaloja ja eri kokoisia. On hyvä tietää ainesosat etukäteen.
Erittäin suosittuja ovat blinit, eräänlaiset krepit, joita tarjoillaan voin, smetanan, hillon, hunajan, punaisen tai mustan kaviaarin kanssa, jopa täytettyinä lihalla, makealla kinkulla, juustolla, perunoilla, sienillä, omenoilla, mansikoilla jne., tai erilaisilla sekoituksilla.

Lopuksi, vaihtelun vuoksi suosittelisin kokeilemaan Khachapuri, Georgian kansallisruokaa. Se on pizzataikinasta tehty leipä, joka on täytetty juustolla, munalla ja muilla erilaisilla ainesosilla.

3.3. Jälkiruoat
Venäläiset rakastavat jälkiruokia ja siksi heillä on laaja valikoima kakkuja ja makeisia.
Prianiki ovat piparkakkuja, yleensä hunajalla, mutta myös suklaalla tai täytettyinä erimakuisilla hilloilla.
Edellä mainitut blinit voidaan myös tarjoilla jälkiruokana, riippuen siitä, mitä ne sisältävät.
On myös jälkiruokia, kuten paistettu omena ja muita jälkiruokia, joissa tämä perusaineosa, kuten Ptasie mleczko (tai linnunmaito).
Muita mainitsemisen arvoisia jälkiruokia ovat pastila tai hedelmäpasta, kasha guriev (lähes ilman jauhoja), Tulan piparkakku, medovik (tai hunaja- ja kermakakku) ja Napoleon, eräänlainen millefeuille.

4. JUOMAT Venäjällä: Kvassista vodkaan
Juomien osalta suosittelen kokeilemaan ensin Kvassia, hyvin mietoa alkoholipitoista juomaa (noin 1,2º) ja erittäin suosittua Venäjällä. On myös alkoholittomia versioita, usein hedelmäisiä.
Se on fermentoitu juoma, joka perustuu mustaan leipään, joka on valmistettu vehnästä, ohrasta ja rukiista, ja maun lisäämiseksi voidaan lisätä myös villimarjoja. Aikanaan tätä juomaa kutsuttiin ”Neuvosto-Coca-Colaksi” sen maun, värin ja vaahdon vuoksi, jota se tuottaa.

Teetä puolestaan juodaan mihin aikaan päivästä tahansa. Venäjällä perinteisin on musta tee. Yleensä sokerin ja sitruunan kanssa, ilman maitoa, tarjoiltuna kuumana. Se tarjoillaan pastojen tai makeisten kanssa.
Oluiden osalta tunnetuin on Baltika-merkki, joka sijaitsee Pietarissa, Itä-Euroopan suurin yritys ja toiseksi suurin eurooppalainen valmistaja. Se kuuluu nykyään Carlsberg-konserniin. Ravintoloista löytyy kuitenkin oluita ympäri maailmaa, mutta kalliimmalla hinnalla.

Myös erittäin huomionarvoista on kefir, fermentoitu juoma, joka perustuu maitoon (juotava jogurtti).
Entä vodka? Venäläiset eivät sekoita sitä eivätkä tarjoile jäällä, vaikka pullo laitetaan jääkaappiin. Se tarjoillaan ruoan kanssa: suolakurkut, silli jne. Se tarjoillaan pienissä laseissa.

Entä viini? Ravintolamenusta löytyy hyviä viinejä, jotka tulevat Krimiltä tai Kaukasiasta (Georgia, Armenia jne.), ja makeat viinit ovat suosittuja. Hyvissä ravintoloissa on myös viinejä ympäri maailmaa menussaan.
5. RAVINTOLAT Venäjällä: venäläinen, georgialainen ja muut entisen Neuvostoliiton keittiöt
Ravintolan valitseminen tai suosittelu on hyvin monimutkaista, koska se riippuu monista tekijöistä. Esimerkiksi hinta. Kuten selitän alla, Venäjällä voit löytää paikallisia pikaruokaketjuja tai buffetteja, joissa syöt hyvin ja jotka eivät ole kalliita, mutta voit myös löytää huippuravintoloita paljon korkeammilla hinnoilla. Jos olet menossa pienten lasten kanssa, he rakastavat venäläisiä pikaruokaketjuja.
Joitakin tärkeitä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:
Ja tässä on viimeinen huomautus siltä varalta, että kaipaat sitä: pectopah tarkoittaa ”ravintola”.

5.1. Venäläiset PIKARUOKAETABLISSEERIT
Venäjällä löydät lukuisia amerikkalaisia pikaruokaketjuja (McDonalds, Burger King, KFC jne.), mutta suosittelen kokeilemaan venäläisiä pikaruokaketjuja. Löydät niitä keskeisiltä paikoilta ja kauppakeskuksista. Niitä on monia, mutta korostaisin seuraavia:


5.2. Venäläinen ITSEPALVELU TAI BUFFET-keittiö
Venäläiset rakastavat myös buffetteja. Tunnetuin on Mu Mu (My-My). Ne tunnistaa nopeasti lehmän perusteella, joka on esillä jokaisen toimipaikan ovella. He tarjoavat kaikenlaisia venäläisiä ruokia.

Toinen buffetketju on Grabli, hyvin levinnyt Moskovassa, tai Marketplace, jossa on monia ravintoloita Pietarissa.
Korostaisin myös Taras Bulbaa, venäläistä ja ukrainalaista keittiötä, noin 20 toimipaikalla Moskovassa.
5.3. HUIPPUKEITTIÖN ravintolat: Michelin-opas ja Gault et Millau -opas
Ranskalainen Michelin-opas ei ole vielä saapunut Venäjälle, joten et löydä venäläisiä ravintoloita tästä oppaasta. Kuitenkin ranskalainen opas Gault et Millau on saapunut Moskovaan, joka arvostaa maailman parhaita ravintoloita pisteillä 0-20. Parhaat ravintolat eivät saa tähtiä vaan ”kokinhattuja” (enintään 5 hattua).
Gault et Millau -verkkosivustolta löydät näiden ravintoloiden menut ja hinnat, joten et saa yllätyksiä. Joka tapauksessa nämä eivät ole hintoja, jotka pelottavat ihmisiä, jos niitä verrataan muiden maiden huippuravintoloihin.
4-kokinhatun ravintolat

3-kokinhatun ravintolat

2-kokinhatun ravintolat

1-kokinhatun ravintolat

Näiden ravintoloiden lisäksi oppaasta löytyy myös monia muita ravintoloita, jotka ovat myös erittäin hyviä nimellä ”pop”. On parasta tarkistaa heidän verkkosivustonsa löytääksesi sen, joka parhaiten sopii makuusi tai budjettiisi.
Kaupungin ympäri hajallaan olevien pikaruokaravintoloiden ja buffetien sekä huippuravintoloiden välillä on loputtomasti ruokailuvaihtoehtoja, ja puhun tästä seuraavassa osiossa.
5.4. SUOSITUKSIA ravintoloista tärkeimmissä turistikohteissa
Monissa tapauksissa ravintolan valinta riippuu paikasta, jossa olet käymässä. Ei aina se ravintola, joka on monumentin, museon tai nähtävyyden vieressä, jossa vierailet, tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Joskus se on mahdollista, mutta tavallisin asia on, että sinun täytyy kävellä hieman enemmän tai poiketa, jos mahdollista.
Löydät pikaruokaravintoloita ja buffetteja hajallaan ympäri kaupunkia ja lähellä tärkeimpiä turistikohteita. Toisaalta on hieman vaikeampaa löytää hyviä venäläisiä ravintoloita kohtuulliseen hintaan lähellä tärkeimpiä turistikohteita.
Tässä suhteessa suosittelen käyttämään Google Maps- tai TripAdvisor-sovelluksia, jotka mahdollistavat ravintoloiden geopaikannuksen sijaintisi mukaan, muiden asiakkaiden arvostelujen ja mielipiteiden sekä menun keskihinnan kanssa.
Tässä on ehdotuksia ravintoloista, joissa voit syödä lähellä tärkeimpiä turistikohteita Moskovassa ja Pietarissa:
MOSKOVA
Punaisen torin ravintolat
Jos vierailet Punaisella torilla tai jossakin sen rakennuksista, kuten Kremlissä tai Pyhän Vasilin katedraalissa, sinulla on useita vaihtoehtoja syödä. Ensinnäkin GUM-gallerioissa, kauniissa ostoskeskuksessa Punaisella torilla, sinulla on kolme vaihtoehtoa:



Toiseksi, sinulla on myös Okhotny Ryad -ostoskeskus, joka sijaitsee Aleksanterin puutarhan alla, Punaisen torin vieressä. Koska se on maan alla oleva ostoskeskus, monet turistit eivät usein huomaa sitä, mutta täältä löydät laajan valikoiman ravintoloita ja edullisempia hintoja kuin GUM-kaupoissa.
McDonald’sin, Burger Kingin, KFC:n tai Subin lisäksi täältä löydät laajan valikoiman venäläisiä pikaruokaketjuja, kuten Teremok tai Kroshka Kartoshka, sekä itsepalveluja, kuten Mu Mu tai georgialaisia pikaruokaketjuja, kuten Eat Georgian. Sinulla on myös hyviä italialaisia ravintoloita, kuten Osteria Mario tai aasialainen keittiö.

Ravintolat lähellä Punaista toria
Jos etsit jotain parempaa, poistuessasi turistialueelta, on olemassa upeita ravintoloita:


Arbat-kadun ravintolat
Arbat-kadulla löydät valtavan ravintolatarjonnan. Löydät kaikki venäläiset ja amerikkalaiset pikaruokaketjut sekä erilaisia buffetteja, kuten Mu Mu tai Grabli, georgialaisia ravintoloita, armenialaisia, aasialaisia jne.

Jos etsit hienoa ravintolaa, tältä alueelta löydät White Rabbit, modernin venäläistyylisen ravintolan, joka sijaitsee ostoskeskuksen 16. kerroksessa ulkoministeriön rakennuksen edessä. Täällä perinteiset venäläiset ruokalajit yhdistyvät uusimpiin gastronomisiin trendeihin, ja paikalliset tuotteet ovat gourmet-makujen tasolla.

Ravintolat lähellä Tretjakovin galleriaa
Tretjakovin museon sisällä on kahvila, jos haluat syödä tai juoda jotain, vaikka en suosittele syömistä museossa. Jos etsit hyvää ravintolaa museon uloskäynnillä, kävelemällä 5 minuuttia, suosittelen Abramovia, huolellisesti valmistetun venäläisen keittiön ravintolaa. Jotain edullisempaa on Taras Bulba ukrainalaisen keittiön ravintola.

Ravintolat Novodevitšin luostarin ja hautausmaan alueella
Novodevitšin luostarin (tai nunnaluostarin) ympäristössä on useita ravintoloita, joissa on huolellisesti valmistettua ruokaa: Givisatsivi (georgialainen) ja Golubka (italialainen ja venäläinen keittiö). Jos haluat, sinulla on myös venäläinen pikaruokapaikka Kroshka Kartoshka -ravintolaketjusta.

Ravintolat Kosmonauttiikan museossa ja VDNH:ssa
Tällä alueella et löydä pääkaupungin parhaita ravintoloita, mutta jos haluat kokeilla armenialaista ruokaa, Ararat-ravintola sijaitsee Armenian paviljongissa VDNH:ssa .
Venäläisen keittiön osalta löydät Mosnebo-ravintolan, lähellä Vostok-avaruusrakettia.

Ravintolat Moscow Cityssä
Moscow Cityssä ravintolatarjonta on laaja, ja siellä on monia pikaruokaketjuja ja buffetteja. Se on hyvä paikka syödä Moskovan korkeuksista. Joitakin suosituksia hienommista ravintoloista ovat seuraavat: Ruski (venäläinen keittiö), Yaffa (israelilainen keittiö) ja Sixty-ravintola (italialainen ja ranskalainen keittiö).

PIETARI
Ravintolat keskustassa (Eremitaasi, Nevsky Prospekt ja pääkatedraalit)
Pietarin keskustassa, pikaruokaketjujen Teremok ja Kroshka Kartoshka lisäksi, on myös muita ruokaketjuja melko edulliseen hintaan:

Jos haluat hieman paremman ruokapaikan, suosittelen syömään jossakin seuraavista ravintoloista:

Ravintoloita Pietari-Paavalin linnoituksen lähellä
Mitä tulee ruokailuun Pietari-Paavalin linnoituksessa, sisällä on kaksi kahvilaa ja muutamia pikaruokakojuja. Jos kuitenkin haluat hyvän ravintolan, suosittelen Koryushka-ravintolaa (Ginza-ryhmän ravintola), joka sijaitsee historiallisella alueella, Zayachy-saarella (lähellä hiekkarantaa). Varaus onnistuu heidän verkkosivuillaan. Tilava, tyylikäs sisustus ja panoraamanäkymät. Keskimääräinen ateriahinta noin 2 000 ruplaa.
Koryushkan vieressä on hieno hiekkaranta, joka on kesällä suosittu paikka – voit siis yhdistää vierailun virkistävään uintiin Neva-joessa 🙂

Toinen erinomainen vaihtoehto lähellä linnoitusta on Mari Vanna, hyvin omaperäinen ravintola, jonka sisustus muistuttaa vanhaa kitschiä kotia. Hyvää venäläistä ruokaa. Samannimisiä ravintoloita löytyy myös Lontoosta, Moskovasta, Bakusta ja New Yorkista.
Ravintoloita Pietarhovissa ja sen lähistöllä
Pietarhovin alemmassa puistossa sijaitsee Shtandart-ravintola. Puiston alueella on myös pieniä kioskeja ja venäläisiä pikaruokapaikkoja.
Jos haluat syödä paremmin, sinun täytyy poistua Pietarhovin puutarhasta ja etsiä ravintola ylemmän puiston sisäänkäynnin läheltä (huom! jos poistut, et voi palata samalla lipulla). Mitä kauemmaksi menet pääsisäänkäynniltä, sitä parempia ravintoloita löytyy. Suosittelen Romance Caféta.
Jos haluat syödä tyylikkäämmin, suosittelen Home Cafe Peterhofia, yhtä Pietarin parhaiten arvioiduista ravintoloista, vaikka se sijaitseekin kauempana palatsista.

Ravintoloita Katariinan palatsin ja sen ympäristön lähellä
Katariinan palatsissa on kahvila aulassa, kesäkahvila puutarhassa sekä kaksi ravintolaa ja muutamia pikaruokakojuja. Lisätietoa tästä linkistä: http://tzar.ru/en/services/cafe
Jos haluat syödä paremmin, palatsin läheisyydessä on hyviä ravintoloita, kuten georgialainen Mimino, venäläinen Hlebnikov tai italialainen Bona Capona.
Jos etsit todella autenttista ja venäläiselle keittiölle ominaista (vaikkakin turistista) paikkaa, suosittelen Podvorye-ravintolaa. Puinen sisustus ja omaperäinen ulkorakennus. Hyvä hinta-laatusuhde.

Toivottavasti tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, jotta voit tutustua paremmin venäläiseen keittiöön. Voit jakaa tämän artikkelin ystävillesi Twitterissä tai Facebookissa!